Medlemsinfo

 

 

DUGNAD - TORV - SIV.

Disse bildene ilustrerer ganske godt at vi må jobbe litt for å beholde idylen på tjønna.

 

Styret.

2015 07 24 16.00.572015 08 08 20.47.48

                                                                                               Foto. Roger Andersson.

Vi etterspør også: om noen har overskudd av materialer (eventuelt imp.) liggende som kan brukes til å lage treplatter for å legge på plasser der det er veldig bløtt på stien rundt tjønna. Plattingene kan være ca 0,75 til 1.5 meters lengder snekret samen til en bredde på ca. 24-30 cm. bredde. Eventuelt bringes opp til tjønna!       Ta kontakt med Roger viss noe skal hentes / transporteres.

Styret.

 

 

Bruk av bålpanne/bål - svar fra Tydal kommune

Forskrift om brannforebyggende tiltak og tilsyn.
§8 - 2 Bruk av ild utendørs

Det er forbudt å gjøre opp ild eller behandle ting som representerer en brannfare utendørs under slike forhold eller på slik måte at det kan føre til brann. Oppgjort ild må ikke forlates før den er fullstendig slokt.

Plikter og forbud ved bruk av ild utendørs

Ild, eller andre ting som representerer en brannfare utendørs, skal behandles på en slik måte at det ikke kan føre til brann. Dette gjelder også bruk av engangsgriller eller andre bål- eller peisinnretninger som settes direkte på bakken, på brennbare terrasser/verandaer eller under brennbare tak eller lignende overbygning. Oppgjort ild må ikke forlates før den er fullstendig slokt.

Les hele svaret fra Tydal kommune om bruk av bålpanne/bål

Klipping av siv i Stillhåtjønna.

Nå er vi igang med å klippe siv i tjønna.

Magnar Hole har fått litt opplæring og har tatt inisiativ til å klippe siv så det blir lettere å fiske med stang i fra land.

Det må også klippes innover i enden av tjønna mot syd før det gror igjen helt. Og det er mulig for flere å melde seg på for å klippe.

Det oppfordres til at hytteforeningens medlemer tar noen runder rundt tjønna i ny og ned for å rake inn sivet som er klippet og som har lagt seg inn mot land og samle det så mye som mulig i såter inne på land.

( En påminning.)

Fremdeles er det mulig å ta fatt i litt torvrydding!

For. Styret.

 

IMG 1339

                                                                                                  Foto.Roger Andersson.